Kék hírek, bulvár

2011.08.21. 18:25

Nem sokkal a gyilkosság előtt rakták ki a családirtó szűrét

Nem csitulnak a kedélyek Esztergomban, ahol péntek éjjel egy 21 éves fiatalember kivégezte a nagyanyját, az édesapját, majd öngyilkos lett. A támadást csupán a nagyapja élte túl.

Barlangi Gergő

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ebben a lépcsőházban laktak a támadó nagyszülei
[/caption]

Brutális gyilkosság helyszínévé vált péntek éjszaka az Aranyhegyi úti társasház egyik lakása, ahol egy huszonegy éves fiatalember heves szóváltást követően nagyszülei életére tört. Késes támadását hatvanhat éves nagyanyja nem élte túl, nagyapját jelenleg is kórházban ápolják. Az elkövető Esztergom külterületén élő édesapját is felkereste. Több szúrással végzett vele, házát felgyújtotta, majd öngyilkosságot követett el.

A kórház szomszédságában álló háromemeletes épület – az első gyilkosság helyszíne – közelében élők megdöbbenve és értetlenül állnak az események előtt. A kilenclakásos társasházat csupán öten lakták, a nagyszülők, habár már elváltak, kényszerűségből egy fedél alatt éltek – számol be róla a szomszédos „tömbök” egyikének lakója.

– Gyakran látogatta őket az unokájuk, úgy tudom, egy rövid időre hozzájuk is költözött, mert nem ápolt túl jó viszonyt a szüleivel. A nagymamája egy ideig pártfogolta, etette, ruházta, de aztán neki is elege lett a börtönt is megjárt fiúból – meséli.

Hozzáteszi: a környékbeliek közül sokan hallották a tragédiát megelőző veszekedést, ám az – némi túlzással – mindennapos jelenség volt a családban, így „senkinek nem érte el az ingerküszöbét”.
Egy másik, az áldozatot jól ismerő, vele egykoron szakmai kapcsolatban álló férfi szerint a gyilkosságot elkövető fiatalról annak ellenére sem feltételezte senki, hogy ilyen bestiális cselekedetre képes, hogy korábban már többször összeütközésbe került a törvénnyel.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mécsesek emlékeztetnek a péntek esti tragédiára
[/caption]

– Félénk, udvarias, már-már meghunyászkodó srácnak tűnt, aki rossz társaságban kötött ki. A nagyanyja igen temperamentumos asszony volt, hamar helyre tette őt meg másokat is. A „papa” viszont a légynek sem tudna ártani, két agyvérzésen van túl szegény – mondja.

A fentiek ismeretében érkezem a szóban forgó házhoz. A lakók érthető módon be- és elzárkóznak. A bejárat mellett közvetlenül bezacskózott ruhák. Alkalmi segítőm állítja: a tettesé mind, a nagymamája ugyanis kitette a szűrét. A legfelső emeletet veszem célba. Ajtóra ragasztott bűnjel-matrica és – alig észrevehetően – néhány csepp vér a falon és a padlón. A szakavatatlan szemek számára csak a szokásos számozás meg némi piszok. Sajnos nem. Két ember küzdött itt az életéért, az egyiküknek nagy szerencséje volt…

Szörnyű családirtások krónikája

2011. július 19.: A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte 45 éves édesanyját, 67 éves nagymamáját és a 23 éves barátnőjét, majd öngyilkos lett. A férfi összeszurkálta a nagymamáját, a barátnőjét, majd az éppen hazatérő édesanyját is, aki még ki tudott menekülni az udvarra, de ott életét vesztette. A gyilkosságok után a támadó öngyilkos lett. Elvágta a saját torkát.

2010. augusztus 19.: Az esztergomi gyilkosság és öngyilkosság érdekessége, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt Ácson fedeztek fel hasonló tragédiát a rendőrök. Akkor egy 28 éves fiatalember, akit korábban pszichiátrián is kezeltek, kivégezte a családját. Huszonhét éves élettársát, a nő kilenc- és tízéves kisfiait, Márkot és Eriket több késszúrással ölte meg. A hármas gyilkosság után önmagát is megölte Cs. Krisztián.

2010. március 15.: A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn a 37 éves családfő, Sz. K. végzett feleségével, a 36 éves K. Virággal, valamint nyolc és öt éves kislányaikkal, Ajnával és Blankával, majd öngyilkos lett. A családját egy baltával ölte meg, önmagával még brutálisabb módon végzett: felvágta az ereit, majd mellkason szúrta magát, aztán a garázsba ment, ahol motoros fűrésszel elvágta a saját torkát. A férfi korábban pszichiáterhez járt, de tünetei mindennaposnak tűntek: álmatlanság, szorongás.

2010. augusztus 19.: Az esztergomi gyilkosság és öngyilkosság érdekessége, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt Ácson fedeztek fel hasonló tragédiát a rendőrök. Akkor egy 28 éves fiatalember, akit korábban pszichiátrián is kezeltek, kivégezte a családját. Huszonhét éves élettársát, a nő kilenc- és tízéves kisfiait, Márkot és Eriket több késszúrással ölte meg. A hármas gyilkosság után önmagát is megölte Cs. Krisztián.

2010. március 15.: A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn a 37 éves családfő, Sz. K. végzett feleségével, a 36 éves K. Virággal, valamint nyolc és öt éves kislányaikkal, Ajnával és Blankával, majd öngyilkos lett. A családját egy baltával ölte meg, önmagával még brutálisabb módon végzett: felvágta az ereit, majd mellkason szúrta magát, aztán a garázsba ment, ahol motoros fűrésszel elvágta a saját torkát. A férfi korábban pszichiáterhez járt, de tünetei mindennaposnak tűntek: álmatlanság, szorongás. Ebben a lépcsőházban laktak a támadó nagyszülei Mécsesek emlékeztetnek a péntek esti tragédiára -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!