Kék hírek, bulvár

2011.02.27. 15:21

Szénmonoxid-mérgezés Tatán

Négy gyermeket és két felnőttet kellett kórházba szállítani vasárnap.

kemma.hu

Az elsődleges szakvélemény szerint a fürdőszobai gázkazán romolhatott el abban a tatai családi házban, ahol négy gyermek és két felnőtt szenvedett szénmonoxid-mérgezést.

Vasárnap reggel az édesapa talált rá az eszméletlen állapotban lévő gyermekeire, akik közül a legkisebb még csak tíz hónapos. A kisbabát, valamint hat-, négy- és kétéves testvéreit, valamint két felnőttet a tatabányai Szent Borbála kórházba szállították. Információink szerint állapotuk vasárnap délutánra már sokat javult.

Janics Csaba tűzoltóparancsnok, aki maga is szolgálatban volt, amikor az édesapa riasztotta a mentőket, lapunknak elmondta: ha lehetséges, senki se helyezze el a lakótérben a gázkazánt, de mégis csak ott fér el, akkor mindenki gondoskodjon a megfelelő és rendszeres karbantartásról a fűtési szezon előtt. Ha megy a kazán, a szellőzést is biztosítani kell.

Szintén jó tudni: a nagy szigetelőképessű nyílászárók, műanyag ablakok olyan jól zárnak, hogy ha a konyhában például bekapcsoljuk a szagelszívót, vákuum is keletkezhet a lakásban, s így a gázkazánból az égéstermék is visszaáramolhat a laktérbe. Érdemes a lakótérben elhelyezett gázkazánoknál és az egyéb vegyestüzelésű kályháknál beszerezni egy szénmoxid-érzékelőt is.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!