Kék hírek, bulvár

2011.02.24. 17:26

Négyezer forintért verték össze viperával és pisztolytussal

Hét és fél év börtönt kapott az a két fiatalember a Győri Ítélőtáblán, aki Oroszlányban kiraboltak egy boltot. Az utcán várakozó társuk három évet kapott.

M. A.

Enyhén, de részben enyhítette csütörtökön a Győri Ítélőtábla annak a rabló triónak az ítéletét, akik még 2009. november 11-én egy oroszlányi kisboltot raboltak ki.

Az elsőrendű vádlottként elítélt C. E. harmadrendűként perbe fogott társával, D. A.-val beszélte meg a rablást. Két álarcot készítettek, majd magukhoz vették utóbbi valódinak látszó forgótáras pisztolyát és egy „viperát” is bepakoltak. Az előkészületeket meglátta C. G. J., ezért beavatták a tervbe – ő lett aztán a másodrendű vádlott a tárgyalásokon.

Miután besötétedett, a trió a kiszemelt ABC-hez ment, ketten berontottak, s fegyvert rántva egyértelművé tették, a bevételért jöttek. A boltban dolgozó alkalmazott mondta nekik, hogy a pénzt a főnökasszony elvitte, és csak annyi bankó és érme van, amennyi a kasszában maradt.

A fegyvert szorongató támadó a pénztárgépből hétszáz forintot vett ki. Eközben az eladó és D. A. összeverekedett, utóbbi bevetette a viperát. Erre C. E is odament, és a fegyver markolatával sújtott le az áldozatra. Amikor a bolt dolgozója már nagyon vérzett, otthagyták, és kivették a maradék 3 300 forintot a kasszából. Összesen négyezer forintot sikerült zsákmányolniuk.

A három támadót mintegy kéthetes nyomozás után fogták el a rendőrök.

Az ítélőtábla C. E. és D. A. 7 év 6 hónap fegyházbüntetését börtön fokozatúra enyhítette, mert a támadók fiatal felnőttek (19 és 22 év közöttiek), így a dr. Nagy Zoltán vezette tanács szerint személyiségük jobban formálható. C. G. J. három éves börtönbüntetését helybenhagyta az ítélőtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!