Kék hírek, bulvár

2011.01.07. 10:50

Meggyalázták Cirill és Metód szobrát - videóval frissítve!

Alig három hete tisztították meg a sárga festéktől az Észak-Komáromban már többször nagy vihart kavart Cirill és Metód szobrot.

kemma.hu

Az észak-komáromi Kossuth téri körforgalomba még Robert Fico helyeztette át Cirill és Metód szobrát tavaly nyáron, s azóta sem csillapodnak a kedélyek a hittérítők körül. Sokan zúgolódtak a szinte diktatórikus eszközökkel kierőszakolt, törvénytelen átköltöztetés miatt (korábban a Szlovák Anyácska székház homlokzatát díszítette az alkotás), s először decemberen fajult el az ellenkezés.

Péntek reggelre a december közepi akciót megismételve ismeretlenek megint leöntötték a szobrot. Akkor sárga, most fehér festékkel locsolták le Cirillt és Metódot, ráadásul (feltehetően) egy kalapáccsal az arany színű feliratot is is megrongálták. 

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fehér festék és a megrongált felirat a szobor talapzatán (Fotó: Kiss Réka)
[/caption]

A rendőrségi helyszínelést péntek reggel meg is kezdték a szobornál. Ami különbség. most sokkal nagyobb felületet sikerült bepiszkítaniuk a vandáloknak. Decemberben polgári aktivisták fogtak össze, hogy megtisztítsák a szobrot a sárga festéktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!