Kék hírek, bulvár

2011.01.27. 12:56

Kést szorított a nyakához a pszichiátriai beteg

Öngyilkossággal fenyegetőzött egy idős férfi Komárom belvárosában. A pszichiátriai beteget végül Lázár Zsolt rendőrkapitány beszélte le a végzetes lépésről.

Kemma.hu

Konyhakéssel a kezében fenyegetőzött szerda délután egy férfi, Komárom közepén, szemben a rendőrség épületével. Az élesre kifent kést nyaki verőeréhez tartotta és közben saját öngyilkossággal fenyegetőzött, ha bárki közelítene felé.

Hiába érkeztek mentősök, rendőrök a helyszínre, senki sem tudta eltéríteni szándékától a férfit. Lázár Zsolt r. őrnagy, a komáromi kapitányság vezetője már több hasonló helyzetet átélt. Civilben, magát járókelőnek kiadva próbált a férfivel a kontaktust felvenni. Beszélgetni kezdtek, bár a 62 éves komáromi ember eleinte vele is ellenségesen viselkedett. Túsztárgyalónak hitte, aki csak azért ment oda, hogy elvegye a kését és megakadályozza az öngyilkosságot.

Mindez igaz volt, bár a kapitány tagadta, hogy rendőr lenne. Továbbra is járókelőnek mondta magát, miközben szóval tartotta a férfit és igyekezett a lehető legtöbbet megtudni róla. Ekkor már nagy volt a „csődület”, így a kapitány rábírta a férfit, üljön be vele a mentőautóba, ott tovább beszélgethetnek.

Elvenni a kést nem akarta tőle a kapitány. Egyrészt tartott attól, hogy egy hirtelen mozdulat miatt a férfi valóban megvágja magát, másrészt környezete testi épségét is féltette, a fenyegetőző ugyanis erős testalkatú, mindenre elszánt ember volt.

A mentőautóban ülve az őrnagy tovább beszéltette a férfit, így sikerült megtudnia nevét, mely alapján értesíteni lehetett hozzátartozóit. Az is kiderült, hogy korábban az esztergomi kórház pszichiátriáján kezelték, ahová egy rendezetlen eset miatt szeretett volna visszamenni. Kis idő elteltével megérkezett az ember élettársa, aki egy nylon zacskóba összekészítette a férfi gyógyszereit.

A kapitány meggyőzte a férfit, hogy tegyen le öngyilkossági szándékáról, hisz nincs akadálya annak, hogy visszavigyék őt az esztergomi kórházba. Sikerült a kést is letetetni vele, melyet a férfi a gyógyszeres szatyorba csúsztatott. Ezt követően már nem volt szükség rendőri segítségre, a mentősök kórházba szállították a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!