Kék hírek, bulvár

2011.01.24. 11:33

Családi biznisz lett a betörés

A 34 éves férfi két unokatestvérével (egy fiatalkorúval és egy 24 évessel) a Komárom-Esztergom megyei Nagysápon több házba is betört.

kemma.hu

Öt rendbeli betöréses lopással gyanúsít egy három fős csapatot a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A két férfit és fiatalkorú társukat pénteken vették őrizetbe, hétvégén pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A 24 és 34 éves nagysápi unokatestvérek nem most kezdték a szakmát. Az idősebbik gyanúsított már 14 alkalommal volt büntetve, a fent említett bűncselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Nagykorú társának is van már priusza, igaz nem ilyen hosszú, de a felfüggesztett börtönbüntetés ideje esetében sem járt még le. Őt a lopás mellett kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a bíróság, mert ahogy most is, öccsét is magával vitte a betörésekhez.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta: a három fős csapat Nagysápon „dolgozott”. Két családi ház udvaráról egy-egy búvárszivattyúval távoztak, míg egy harmadikból tyúkokat és postagalambokat vittek el. Utolsó betörésükből nagyobb értékű szajré jött össze: különböző kisgépeket, kerékpárt és mélyfagyasztott élelmiszereket tulajdonítottak el, mintegy százezer forint értékben.

Nagysápi ténykedésük nem maradt sokáig titokban. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően már másnap elfogták őket a rendőrök. Egyikük az erdőben bújt el a nyomozók elől és csak azután jött elő, amikor látta, hogy a rendőrök a házkutatás során megtalálták nála az eltulajdonított tárgyak egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!