Kék hírek, bulvár

2010.04.06. 15:19

Kétszer annyi volt a részeg biciklis, mint autós

A húsvéti ünnepek alatt mindössze tizenöt autós ült úgy a volán mögé Komárom-Esztergom megyében, hogy ivott előtte. A kerékpárosoknál azonban már rosszabb a helyzet, huszonnyolcan elfelejtették, hogy alkoholosan nem lehet biciklire ülni.

Mudri Anna

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tizenöt autósnál lett pozitív a szonda a hosszú hétvégén
[/caption]

Bizakodó lehet a Rendőrség Komárom-Esztergom megyében, a három napos fokozott ellenőrzés során 545 esetből mindösszesen 43 esetben szineződött el a szonda – derült ki a rendőrség értékelőjéből.

Az autósok azonban még inkább figyelnek a józan közlekedésre, a negyvenhárom esetből mindössze tizenöt volt autós, a többieket kerékpáron fogták el a rendőrök. A tizenöt sofőr közül tizennégynek a helyszínen elvették a jogosítványát. Az országos statisztikában azonban ez nem túl jó eredmény, hiszen összesen százharmincnégy jogosítvány ugrott a három nap alatt, vagyis minden tizediket megyénkben vették el. Egy autósnak viszont azért nem tudták elvenni az engedélyét, mert nem volt nála, mikor megállították. Az ittas járművezetőket feljelentették a rendőrök, harminchármuk ellen szabálysértési, tíz ellen büntető feljelentést tettek.

Az elmúlt években sem vezettek sokan ittasan

Az elmúlt évek tapasztalatai hasonlóak az ideihez. 2007-ben húsvét hétfő délután négy óráig a 436 igazoltatott sofőrből mindössze öt volt ittas. Azonban a locsolkodás utáni éjszaka megyénk lakosai már nem voltak ennyire szabályosak, akkor további 12 embert állítottak elő ittas vezetésért.

2008-ban a három napos fokozott közúti ellenőrzés során megyénk rendőrei 708 gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük tizenhétnél színeződött el a szonda. Négy sofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.Egyéb közlekedési szabálysértés miatt összesen 199 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, 95 ellen feljelentést is tettek a rendőrök.

2009-ben hét jogosítvány ugrott az ünnepek alatt. Ittas vezetés miatt harmincnégy gépjárművezető ellen indult eljárás, közülük négyen kerékpárral közlekedtek.

Bár az akció elsődleges célja az ittasan vezetők kiszűrése volt, más szabálysértések miatt is eljártak a rendőrök, százhét esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Közigazgatási eljárások is szép számmal indultak. Gyorshajtás miatt például száznegyven esetben, tilosban történő megállás miatt huszonkilenc esetben tettek feljelentést.

A passzív biztonsági eszközök használatára továbbra is nagy hangsúlyt fektet a rendőrség. Ötvenkét esetben kellett közigazgatási eljárást indítani biztonsági öv, bukósisak, valamint gyermekbiztonsági rendszerek használatának elmulasztása miatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Riport közben éles riasztást kaptak a rendőrök
[/caption]

Riport közben valódi riasztás is érkezett

Miközben kollégáink éppen a rendőrségen voltak, hogy a húsvéti razzia eredményeiről érdeklődjenek, valódi riasztást kaptak a rendőrök.

Tatabányán, a régi, középsői kórház előtti útszakaszon egy robogó és egy személyautó ütközött össze. Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki, csupán anyag kár keletkezett.

2008-ban a három napos fokozott közúti ellenőrzés során megyénk rendőrei 708 gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük tizenhétnél színeződött el a szonda. Négy sofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.Egyéb közlekedési szabálysértés miatt összesen 199 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, 95 ellen feljelentést is tettek a rendőrök.

2009-ben hét jogosítvány ugrott az ünnepek alatt. Ittas vezetés miatt harmincnégy gépjárművezető ellen indult eljárás, közülük négyen kerékpárral közlekedtek. Riport közben valódi riasztás is érkezett Miközben kollégáink éppen a rendőrségen voltak, hogy a húsvéti razzia eredményeiről érdeklődjenek, valódi riasztást kaptak a rendőrök.

Tatabányán, a régi, középsői kórház előtti útszakaszon egy robogó és egy személyautó ütközött össze. Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki, csupán anyag kár keletkezett. Tizenöt autósnál lett pozitív a szonda a hosszú hétvégén Riport közben éles riasztást kaptak a rendőrök -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!