Kék hírek, bulvár

2010.02.10. 18:27

Ijedtében bevallotta a brutális gyilkosságot

Különös bűnügy miatt látogattunk el az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. Múlt hét szerdán egy ismeretlen, gyanúsan viselkedő alakra figyeltek fel a nyomozók. Később a férfi bevallotta, Debrecenben meggyilkolta főbérlőjét. A hajdúsági rendőrök akkor azonban még nem is tudtak az emberölésről.

Mudri Anna

Herke Csaba törzszászlóssal és Mester Csaba főtörzszászlóssal Madari Csaba kapitány szobájában találkozunk. A két nyomozó az első kérdés után mesélni kezdett.

– A vasútállomás környékén dolgoztunk egy másik ügyben, amikor felfigyeltünk a férfire. A legfeltűnőbb az volt, hogy ismeretlen, céltalanul álldogál, ráadásul vonat sem volt a közelben – kezdte a főtözszászlós.
A két nyomozó erre távolabb ment egy kicsit, majd visszamentek, hogy megnézzék, mit csinál. Akkor már a vasút közelében lévő hídon egy teherautónál üzletelni próbált a sofőrrel. A rendőrök civil autójukkal odaálltak, igazolták magukat, és ezt kérték a két férfitől is.

– A műszerfalon már ott volt egy videókamera és éppen egy nagy értékű mobilt nézegettek. A sofőr állította, neki akarta eladni a holmit az ismeretlen. Ő viszont össze-vissza beszélt, hogy honnan vannak az értékei – mondta Herke Csaba.

A kapitányságon aztán újabb és újabb variációkat mondott. Állította, az interneten rendelte őket, aztán hogy debreceni főbérlőjétől vannak, csak a bácsi kórházba került, volt olyan variáció, hogy a piacon lopta, és hogy egy üzlet előtt álló kocsiból emelte el. Előkerült két német bankkártya is, amiről azt mondta, a főbérlője adta oda neki, hogy intézze el, hogy Magyarországon is használhassa azokat.

– Mondtuk neki, hogy felhívjuk a debreceni kollégákat, hogy beszéljenek az úrral. Ennek már nem örült, és négy órás kihallgatás után megtört, és azt mondta, szeretné elmondani a teljes igazságot. Akkor vallotta be, hogy összeveszett a német állampolgárságú idős úrral, mert az állítólag szidta az édesanyját. A földre lökte, de az áldozat tovább szitkozódott.Úgy fogalmazott, hogy elborult, és taposni kezdte a férfit, amíg szuszogott – beszélt az esetről Mester Csaba, aki azt is elmondta, olyan részleteket árult el az esetről, amiket csak a tettes tudhatott.

Előkerült egy SMS is, amit az anyjának írt. Abban bevallotta a tettét. Megdöbbentő, hogy miközben édesanyját arra kérte, törölje ki az üzenetet, ő maga bent hagyta a kimenő tételek között.
A két nyomozó azonnal értesítette a hajdú-bihari rendőröket. Ott még a bűncselekményről sem tudtak. De kimentek a Nyíl utcába, ahol lakásában valóban holtan találták a férfit.

Madari Csaba kiemelte: húsz éves pályafutása során nem emlékszik olyan esetre, különösen emberölésre, hogy a tettes előbb kerüljön rendőrkézre, mint hogy ismertté válna a bűncselekmény.
– Két kollégám tapasztalata, érzékük és türelmük nagyban segített a debrecenieknek. A két nyomozó szemfülessége nagyon nehéz nyomozati munkától óvta meg az ottani kollégákat – hangsúlyozta a kapitány.

Már előzetesben a tettes
A hajdú-bihari nyomozás vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Oroszlányban elfogott férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Arra kérdésre, hogy valóban halálra taposta-e az idős férfit, azt a választ kaptuk, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával nyomoznak.

Megtudtuk, a férfi beismerő vallomása pontosan fedte a debreceni lakásban rögzített adatokat. A nyomozás vezetője azt is elmondta, az áldozattal együtt élt a 75 éves Karászy Endréné is, akinek eltűnését éppen a gyilkos jelentette be. Most közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, hogy a férfinek köze lehetett-e az idős nő eltűnéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!