Kék hírek, bulvár

2010.02.05. 16:50

Családi biznisz, avagy Sz.-ék, a brutális rablók - Videó!

Már-már családi vállalkozásként raboltak és törtek be annak a rablóbandának a tagjai, akiket ezen a héten kaptak el a Komárom-Esztergom megyei rendőrök. Három testvér, a féltestvérük, egy barátjuk és egyikük élettársa tartott rettegésben négy megyét. Elképzelhető, hogy külföldön is "dolgoztak".

M. A.

– A hat fős banda profi módon dolgozott – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Gorgosilits Fábián dandártábornok, rendőrfőkapitány.


A biztonsági kamera felvételeinek tanúsága szerint mindent alaposan átkutattak

– A kiszemelt helyeket pontosan feltérképezték, előre megszerezték az információkat. Távcsövön át figyelték meg és ki, hogy milyen a mozgás a telephelyen. Ami már most biztosnak látszik, hogy tizenhét támadás írható a banda számlájára, ezek közül négy rablás volt. De még legalább nyolc hónapos nyomozási munka áll előttünk, mert felmerült, hogy ennél több helyen is ők dolgoztak - tette hozzá a főkapitány.

Dr. Gorgosilits Fábián arról is beszámolt, hogy felveszik a kapcsolatot a környező országok rendőrségeivel is, mert a házkutatáson rengeteg eurót, eurocentet is lefoglaltak.
– Rendkívül brutálisak voltak. Minden elébük kerülő tárgyat, ajtókat, bútorokat szétvertek, méghozzá baltákkal, gumibotra emlékeztető tárggyal és baseball ütővel. Ha valahol biztonsági őr állta az útjukat, akkor őt megkötözték, és letakarták, hogy semmit se láthasson. Nem egyszer gázpisztoly is volt náluk, amellyel megfélemlítették a dolgozókat – mondta el a főkapitány.

A Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Fejér megyében "dolgozó" banda öt tagját, a 47 éves H. Pétert, a 33 éves Sz. Józsefet, a 39 éves Sz. Imrét, a 35 éves R. Lajost és a 35 éves M. Piroskát hétfő éjjel kapták el. A férfiakat azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a nő esetében elrendelték a lakhelyelhagyási tilalmat.

A főkapitányt a sajtótájékoztató ideje alatt értesítették arról a győri kollégái, hogy a banda utolsó tagja, Sz. Csaba kezén is kattant a bilincs. Sz. Csaba előzetes letartóztatásáról várhatóan a hét végén dönt a bíróság. Megtudtuk azt is, a három Sz. - azaz Imre, József és Csaba - testvérek, H. Péter a féltestvérük. R. Lajos is a család barátja, M. Piroska pedig az egyikük élettársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!