Kék hírek, bulvár

2009.12.10. 10:58

Egy sms miatt szurkálta össze barátnőjét a féltékeny fiú

A 18 éves féltékeny fiú konyhakéssel támadt barátnőjére Oroszlányban. Legalább tízszer megszúrta a lányt. Ezután ő maga valahogy a kecskédi tóba esett. De az ott lakók mit sem tudnak erről.

Mudri Anna

Megdöbbentő féltékenységi dráma történt szerda este Oroszlányban. Egy 18 éves férfi szerelemféltésből majdnem megölte a barátnőjét. A rendőrségi közlemény szerint a vita előtt a fiatalember sokat ivott. Feldúltan érkezett meg a lányhoz, és azonnal szóváltásba keveredtek. A férfinél végül egy SMS „vágta ki a biztosítékot”, felkapott egy konyhakést, majd a lányra támadt. Legalább tízszer szúrta meg a nyakán és a fején, majd elmenekült.

A tragédia helyszínén, a Dózsa György út elején álló négyemeletes háznál nem szívesen beszélnek az esetről. Név nélkül azonban néhány elmesélték, amit láttak.

– Háromnegyed hat körül szólt az unokám, hogy egy mentő állt meg a ház előtt – mondta a szomszédos lépcsőházban lakó asszony – Azt hittem, hogy valamelyik idős ember rosszul lett. Aztán megjelentek a rendőrök, akkor már tudtam, nagyobb a baj. Az jutott eszembe, hogy csak nem öltek meg valakit – emlékszik az esetre.

Az asszony elmondta, nem sokkal az első mentőkocsi után egy rohammentő is érkezett. Az orvosok legalább egy órán át voltak fent a lakásban, mire lehozták a súlyosan sérült lányt.

– Akkor láttam, hogy a Timike az. Szerencsétlennek be volt kötve a feje. De hogy a barátja? Ki gondolta volna! – mondta.

Ahogy beszélgetünk, újabb járókelők mesélik el, mit láttak. Egy asszony a szemben lévő lépcsőházban lakik, a mentők megjelenése után mintha kiabálást hallott volna: „Ne menj el, ne szökjél el!” Azt még hozzáteszi, szerinte a tévében látják a fiatalok a sok erőszakot, onnan veszik az ötletet. Ráadásul senki nem készíti fel őket a szerelmi szakításra. Nem segítenek nekik, hogy feldolgozzák, vége lett egy kapcsolatnak.

A tragédia helyszínén, a házból egy középkorú férfi lép ki, de kiderül, ő is csak az érkező szirénákra lett figyelmes, de nem szeret beavatkozni mások életébe.

A rendőrségi közleményből az is kiderül: az eset után nem sokkal a kecskédi horgásztóról hívták a rendőrséget, mert egy fiatal férfit húztak ki a vízből. A mentőket is értesítették, hiszen a férfit a kihűlés veszélyeztette. A rendőrök megállapították, hogy a vízben talált ember ugyanaz, aki néhány órával előtte életveszélyesen megsebesítette a barátnőjét.

Kecskéden mintha semmi nem történt volna. A tónál halászó horgászok kérdéseink előtt értetlenül állnak. Egyikük meg is jegyzi, szerdán ő hagyta ott utoljára a tavat négy óra körül, utána nem tudja, mi történt.

A tó mellett építkezés folyik. A munkások ugyancsak a médiából értesültek az esetről. Mire a fiú oda került, már nem voltak a tó mellett. A víz melletti egyik házban ugyancsak meglepődnek a kérdéseinken. Döbbenten mondják, vendégeik voltak, estig kint is voltak az udvaron, de nem láttak semmit, és azóta sem hallottak a történtekről. Holott azt mondják, Kecskéden gyorsan terjednek a hírek. Hozzáteszik, elképzelhetőnek tartják, hogy nem is a kecskédi, hanem az oroszlányi tóba került a fiatalember.

Próbaként megkeresünk egy Oroszlány Tópart utcai címet. A hölgy, akivel beszélünk, hallott az esetről, de ő már úgy tudja: vagy a kecskédi vagy a bokodi tóból húzták ki a támadót.

Ami biztos, hogy egy lány majdnem meghalt. A támadója vizesen kis híján kihűlt, de már a rendőrségi fogdán „melegszik”, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. De hogy miként került a belvárosból egy tóba, és melyikbe, egyelőre homály fedi.

A gyanúsítottat emberölési kísérlet megalapozott gyanújával vette őrizetbe a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!