Kék hírek, bulvár

2009.07.06. 14:06

Zenészek is tanulják a mentés alapjait

Hétfőn délelőtt húszan kezdték el a negyvenórás, önkéntes tűzoltó tanfolyamot a Tatabányai Tűzoltóságon.

Mudri Anna

  – Tűzveszély, robbanásveszély, életveszély. Minden részletet fel kell deríteni egy káresetnél a biztonságos mentés és a későbbi tűzvizsgálás érdekében – magyarázta az alapvető ismereteket Dákai Csaba tűzoltó főtörzszászlós a fiatal tanulóknak.
Bajnáról tizenketten jelentkeztek a képzésre, és érdekesség, hogy a további nyolc tatabányai. Ők mindannyian a Tatabányai Tűzoltózenekar tagjai, s hogy ez nem egy férfias szakma, mi sem bizonyítja jobban, hogy hárman közülük hölgyek.

Megtudtuk: az intenzív tanfolyamnak pénteken lesz vége, a diákok akkor adhatnak számot elméleti és gyakorlati tudásukról.
Dákai Csaba elmondta, ahhoz, hogy valaki részt vehessen egy bevetésen, először a negyvenórás alaptanfolyamot kell elvégeznie.

De akik később önkéntes tűzoltóként akarnak majd dolgozni, azoknak egy négy hónapos gyakorlati képzésen is át kell esniük, hiszen az önkéntesekkel szemben ugyanolyanok a követelmények, mint a hivatásos tűzoltókkal szemben. A négyhónapos gyakorlati képzés várhatóan szeptember elsején indul majd ugyancsak a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!