Kék hírek, bulvár

2009.07.07. 11:27

Saját mesterét rabolta ki az asztalosinas, mert kevés volt a fizetése

Kevesellte fizetését, amelyet asztalos tanulóként keresett, ezért kirabolta saját mesterét egy 19 éves fiatalember. A veszte az lett, hogy csak a szomszédos faluig ment el, hogy elpasszolja a másfél millió forint értékű zsákmányt.

kemma.hu

Másfél millió forint értékben vittek el szerszámgépeket a tarjáni asztalosműhelyből, érkezett a riasztás a rendőrségre. Erőszakos behatolásnak nem volt nyoma, ezért a nyomozók egyből tudták, hogy belső körben kell keresni az elkövetőt.

A helyi körzeti megbízott minden dolgozót kikérdezett. Egyikük elmondta, hogy hétfőn ő hagyta el a műhelyt utolsóként, az ajtókat az egyik festővel közösen zárta be. A körzeti megbízott elfogadta a magyarázatot, bár látta, hogy a fiatalember zavartan viselkedik: miközben beszélt leverte a víz.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a rendőrségi nyomozás mellett közben a tulajdonos is kutatni kezdett az elkövető(k) után. A mester körbetelefonálta a környék asztalosműhelyeit, nem kínált-e eladásra valaki szerszámokat. Az egyik tardosi mesternél szerencsével járt, még a nevét is meg tudta mondani annak, aki a gépeket eladta volna. A tarjáni sértett egyik tanulója volt az. Ugyanaz a fiatalember, aki a rendőr előtt zavartan viselkedett.

A 19 éves fiú mindent bevallott, amikor rákérdeztek, ő követte-e el a rablást. A műhely kulcsát is ő vitte el, majd társával az éjszaka visszamentek és ellopták a gépeket. Kellett a pénz, mert tanulóként keveset keresnek. Autójukból maradéktalanul előkerültek a szerszámok, melyek visszakerültek jogos tulajdonosukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!