Kék hírek, bulvár

2009.07.02. 12:02

Hatalmas átverés - Az idős nő másfél milliót adott át gyanú nélkül

Másfél millió forintja bánja a 86 éves esztergomi néni hiszékenységét. A pénzt szerda délelőtt vette fel a bankból, egy nem létező betegen akart segíteni. Most neki fájhat a feje.

kemma.hu

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: a sértett Esztergom belvárosában sétált, mikor leszólította őt egy középkorú nő. A kórházat kereste, mert története szerint egy kamion balesetet szenvedett, vezetőjét életveszélyes sérüléssel szállították kórházba. A néni magyarázni kezdett, de a segítséget kérő arra kérte, inkább személyesen mutassa az utat.

Beültek az autóba és a kórházhoz hajtottak. Ekkor a nő telefonált. Főorvos úrnak szólította a vonal másik végén beszélőt. Néhány perces beszélgetés után a csaló közölte a nénivel, hogy ismerősét súlyos állapota miatt azonnal a fővárosba kell szállítani. Mentőautóval már nem érnének fel Budapestre, így kénytelenek mentőhelikoptert hívni, pénzük viszont nincs, hogy finanszírozzák a betegszállítást. A néni nem gyanakodott, közölte, hogy neki van 1 millió forintja.

Irányba vették a bankot, de ott adminisztrációs hiba miatt nem adták oda a pénzt, ezért áthajtottak Dorogra, ahol kiderült: a számlán nem egy, hanem másfél millió forint van. A néni valamennyit felvette. A csalók egy fekete táskát hagytak ott biztosítékként, mely állításuk szerint tele van euróval. A cserét követően a csalók sietve távoztak. A néni a történetet elmesélte a délután haza érkező fiának, aki azonnal gyanút fogott. Felhívta a kórházat. Érdeklődésére elmondták, hogy náluk nem történt ilyen eset. Ekkor már mindketten tudták, hogy a néni csalás áldozata lett, ezért azonnal hívták a rendőrséget.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!