Kék hírek, bulvár

2009.05.27. 15:53

Ököllel verte, rugdosta női áldozatát a 15 éves bűnöző

20 rendbeli lopás és egy rablás elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 15 éves esztergomi fiatalembert. Bevallotta, egy asszonyt is megvert és kirabolt.

kemma.hu

A 15 éves fiút május 15-én vették őrizetbe, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, tudtuk meg Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Egy motorkerékpár eltulajdonítása közben érték tetten a járőrök május 15-én délután. Három társával egy lépcsőházból tolta ki a motort. Egy félreeső helyen akarták beindítani, de a járőrök felfigyeltek a gyanúsan viselkedő társaságra, akik nem tudtak elszámolni a járművel, sőt azonnal bevallották, hogy azt ellopták.

Súlyosabb volt azonban az a bűncselekmény, amelyet áprilisban követett el és vallott be a fiatalember a kihallgatása során. Késő este az Otthon tér melletti alagútnál figyelte ki a sértettet. Megvárta míg a középkorú hölgy sötétebb helyre ér, mögé került, majd megállította. Arcán ököllel megütötte, a földre eső asszonyt több alkalommal megrúgta, majd táskájával elszaladt. Ezt később, elmondása szerint, eldobta, abban ugyanis kenyéren, vasúti menetrenden és névjegykártyán kívül semmi sem volt. 

A 15 éves fiatalember nem volt ismeretlen a Rendőrség előtt. Több alkalommal szökött meg a Gyermekotthonból, legutóbb május 11-én. Ilyenkor lépcsőházakban, nem egy esetben disznóólakban húzta meg magát. Jövedelme nem lévén lopásokból tartotta fenn magát. 20 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetését vallott be kihallgatása során. Az általa okozott kár több százezer forintra tehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!