Kék hírek, bulvár

2009.05.11. 17:58

Nem adták ki Tóásó tanúvallomását a bolíviaiak

A bolíviai hatóságok alkut ajánlottak Tóásó Elődnek, az április közepén előzetes letartóztatásba helyezett fiatalembernek, akit terrorizmussal vádolnak.

Szűr Annamária

  A vádalku szerint, ha Előd beismeri bűnösségét, öt év börtönbüntetést kap, de két és fél év múlva szabadulhatna is. Dénes Edit elmondta, nem engedik, hogy testvére bármit is bevalljon. A fiatalember április 16-i vallomása is csak a közelmúltban került nyilvánosságra, nővére, Dénes Edit szerint azért, mert eddig a bolíviai hatóságok nem adták azt ki.

Előd többek között arról is beszélt vallomásában, hogy Rózsa Flores Eduardo követelte ki, hogy fegyvere legyen, s Edit szerint elég ránézni a több helyen felbukkant képekre, amelyeken fegyverekkel szerepel többek között öccse is, s egyértelműen látszik, hogy nem terroristák, idegen tőlük a fegyverviselés. Tóásó a vallomásában arról is beszámol, hogy egy magyar rendőr barátjával egyszer lement egy lövészklubba, de katonai kiképzést soha nem kapott. Azt is elmondta, hogy Rózsa Florest egy író-olvasó találkozón ismerte meg, körülbelül öt éve.

Tóásó vallomásában arról is beszámolt, hogy a Las Americas szálloda folyosóján az őt elkapó kommandósok letérdepeltették és ütötték, ahogy tudták.

A fiatalember védelmét Bolívia legjobb ügyvédi irodája vállalta el, tizenötezer dollárért, ennek fedezésére a Máltai Lovagrenddel közösen gyűjtést indított a családja, eddig 2670 dollárt gyűjtöttek össze, de a közeljövőben több jótékonysági előadást is szerveznek, hogy előteremtsék a szükséges összeget. A www.toasoelod.com honlapon szereplő számlaszámokon továbbra is várják a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!