Kék hírek, bulvár

2009.05.18. 16:15

Cigány- és zsidóbűnözés mellett „Hajrá Jobbik!”

Felborzolta a kedélyeket, amikor megírtuk, egy plakáton gázkamrát követelnek a romáknak. Azóta újabb szövegek bukkantak fel. A rendőrség nyomoz, a plakátfirkáló szerint Göncz Kinga szlovák kém, a Fidesz-plakáton álmagyarok vannak, s a cigánybűnözés mellett ezúttal a zsidóbűnözés is helyet kapott.

kemma.hu

  Újabb plakátokat firkált össze egy (vagy több) ismeretlen elkövető Tatabányán. Alsógallán, ahol a közelmúltban még „Gázkamrát a cigányoknak” felirat borzolta a kedélyeket, ezúttal az SZDSZ-t sértő és a Jobbikot éltető, cigány- és zsidóbűnözést emlegető szöveg jelent meg, a Köztársaság úton pedig egy Fidesz-plakátot firkáltak össze „Álmagyarok” felirattal.

Megkérdeztük az Akzent Média Kft-t, amelyhez a plakátok tartoznak. Megtudtuk, szinte minden nap tesznek feljelentést a megrongált, összefirkált plakátok miatt, de volt olyan eset is, amikor egy buszmegállóban összetört hirdetés miatt maga az elkövető ment be, hogy kifizesse a csere költségeit.


Azt is kiderült, hogy ilyenkor a fővárosból érkezik új plakát. Sajnos a választási időszakban nem egyedülálló eset a tatabányai, azaz hogy összefirkálják a politikai plakátokat, tudtuk meg Hidvéghy Melindától, az Akzent Média Kft. ügyvezető igazgatójától.
– Cégünk arra vállal garanciát, hogy a jelzéstől számított maximum 72 órán belül kicseréli ezeket – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Göncz Kingát, az MSZP EP-jelöltjét, korábbi külügyminisztert szlovák kémnek titulálta és vámpírfogakat is rajzolt neki valaki Óváros és Bánhida találkozásának. Szintén ilyen fogakat kapott a szocialista Herczog Edit, aki a plakátfirkáló szerint népnyúzó.

Dr. Schvarcz Tibor, az Magyar Szocialista Párt egészségügyi szakpolitikusát is megkérdeztük a firkák ügyében.
– Megengedhetetlen, magát minősíti a plakátfirkáló. Egyes emberekben felgerjesztett indulatok munkálnak. A rendőrségnek figyelnie kellene ezeket a hirdetőhelyeket. Egyébként ugyanaz a kézírás mindegyiken – mondta el az MSZP-s politikus.

Április végén a Kemma.hu jelezte a rendőrségnek, hogy egy üres óriásplakáton, szintén a Táncsics Mihály úton, „Gázkamrát a cigányoknak” felirat olvasható. Azóta a tatabányai rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közösség elleni izgatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen, s nyolc embert meg is hallgattak az ügyben.

Ezt megelőzően, márciusában ugyancsak a Táncsics Mihály úton két buszmegálló oldalán is felfedeztek a rendőrök olyan felfestést, amely az egyik tiltott önkényuralmi jelkép kíséretében említi meg a roma kisebbséget.
Ez utóbbi két eset vonatkozásában a Tatabányai Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép közszemlére tétele vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén eljárást folytat, egyelőre ismeretlen személy ellen.

Bálint Gabriella rendőr alezredestől, a tatabányai rendőrkapitányság hivatalvezetőjétől megtudtuk, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a fenti bűncselekmények között van-e összefüggés és egyben kéri, hogy aki az elkövetők személyével, jelenlegi tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja hivatali időben a 34/517-777 (22-58 mellék) telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 112, 107 segélyhívó telefonszámok valamelyikén.  

Ezek is érdekelhetik