Kék hírek, bulvár

2009.05.26. 13:52

Buta vicc volt - Bombariadó vetett véget a habpartinak

Éppen a gyerekheti habparti alatt érkezett a riasztás a komáromi Gesztenyés Óvodába, hogy bombariadó miatt ki kell üríteni az épületet. A tűzoltók, rendőrök a programsorozat miatt eleve a helyszínen voltak, így a kint lévő járőrök vitték a rossz hírt.

Mudri Anna

  Halászné Szeder Anikó óvodavezetőtől megtudtuk, 11 óra körül kellett elvinniük a gyerekeket az óvodához közeli parkba. A kicsiket a habparti miatt pucéran, egy szál fehérneműben, fürdőruhában terelték ki.

– Először azt hitték, a játék része a bombariadó. De ahogy telt az idő, és rájöttek a gyerekek, tényleg baj van, többen megrémültek. Akinek a szüleit tudtuk, értesítettük az esetről, és elvitték a piciket. A többiekkel a Tóparti Óvodába mentünk, ott kaptunk ebédet. Futótűzként terjedt a hír, sokan segítettek. A tűzoltók, a polgári védelem és az önkormányzat hozott vizet és plédet, hogy meg ne fázzanak az apróságok. A ruháikért is csak húsz perccel a riasztás után mehettünk be. Szerdán viszont újra várjuk az óvodásokat, kisvasutazni megyünk. Nem hagyjuk magunkat! – mondta az óvodavezető.

Lauszkiné Pokornyi Katalintól, a rendőrség hivatalvezetőjétől megtudtuk, 10 óra 50 perckor hívták a 107 segélyhívót, hogy a komáromi óvodában bomba fog robbani. Négy perc alatt a helyszínre értek, tíz perccel az ismeretlen telefon után már ki is ürítették az intézményt. A rendőrök átvizsgálták az épületet, de nem találtak robbanószerkezetet, így 13 órakor átadták a helyszínt. Az eset miatt közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indítottak eljárást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!