Kék hírek, bulvár

2009.01.16. 10:23

Konzervdoboz ragadt az eb szájába - 2 évet is kaphat a tulaj

Két évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbüntetéssel és közérdekű munkával is büntethetik azt a kutyatulajdonost, aki teljesen elhanyagolta két ebét Tatán, Újhegyben, a hétvégi házas övezetben. Az állatok a közelmúltban kerültek be a tatai állatgyógyászati központba: mindketten le voltak fogyva, egyikük szájába 3-4 napja szorulhatott be egy konzerves doboz.

Sz. A.

Ahogy megtudtuk, körülbelül fél éve már nem a tulajdonos gondozta a kutyákat, nem adott nekik sem enni, sem inni – ezt helyette mások tették meg. Amikor a szomszédok utoljára szóltak neki, hogy menjen ki az állatokhoz, közölte, hogy nem megy. A szomszédok így értesítették a hatóságokat.

Az állatgyógyászati központban többek között nyugtatót is kaptak az ebek. A németjuhász-keveréknek állatnak a nyelvét is le kellett ápolni, feltehetően rozsdás volt az nagy a konzerves doboz, amely a szájába ragadt. A szája tele volt alvadt vérrel, a nyelvét a doboz át is vágta. Fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, infúziót is kapott. Társát, egy bernipásztor-keveréket megetették, nagyon lesoványodott.

Információink szerint a kutyákat a tatabányai ebrendészeti telepre szállították, felelőtlen gazdájuk ellen pedig büntető eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!