Kék hírek, bulvár

2008.08.03. 09:22

Halálos gázolás a tatai járdán - Ittas volt a gépkocsivezető

Halálos gázolással kezdődött a vasárnap Tatán. Az autót vezető 21 éves fiatalember ittas volt.

K. L.

Pap István, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: 8 óra előtt nem sokkal futott be a hívás a Tatai Rendőrkapitányságra. A baleset a helyi kórház mellett történt. A fiatalember a Rákóczi út felől haladt a Keszthelyi út irányába, amikor autójával felszaladt a járdára, s ott elgázolt egy 65 éves hölgyet. A nő az úttestre repült, s a helyszínen meghalt. A 21 éves férfi autójában utazó 17 éves lány sem úszta meg a balesetet. Azt már Glász Gábortól, a mentőszolgálat megyei mentésirányító csoportjának vezetőjétől tudtuk meg, hogy a szélvédőn kirepülő fiatalt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a tatabányai Szent Borbála Kórház baleseti sebészetére.

A rendőrség arról tájékoztatta a www.kemma.hu - t, hogy a gépkocsit vezető fiatalember ittas volt.

Papp Istvántól megtudtuk azt is: a balesetet okozó gépkocsivezetőt őrizetbe vették, halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság. 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Hasonló baleset július 24-én történt megyénkben. Akkor Tatabányán, ittasan, jogosítvány nélkül hajtó 34 férfi szaladt fel a járdára, s gázolt egy gyalogost, aki combnyaktörést szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!