Kék hírek, bulvár

2008.02.06. 20:33

Extasy, marihuana - Budapestre vezettek a szálak

A tatabányai nyomozók Budapest XVIII. kerületében található családi házban tartott házkutatás során többféle kábítószer-gyanús anyagot, valamint fogyasztásra használt eszközöket foglaltak le. Az ott élő 27 éves fiatalembert őrizetbe vették - tudtuk meg a tatabányai városi rendőrkapitányság hivatalvezetőjétől.

kemma.hu

Bálint Gabriella alezredes elmondta: a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya még tavaly december 29-én visszaélés kábítószerrel vétsége megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két 19 éves tatai fiatalember ellen.

Akkor Tatabányán állíották meg a rendőrök azt a személygépkocsit, amelyben hárman ültek. A kocsi vezetőjénak és két utasának ruházatát átvizsgálták, a háromból két férfinél találtak kábítószer-gyanús anyagot. A szakértő a későbbiekben egyértelműen megállapította, hogy 100 db extasy tablettáról, valamint 1 gramm marihuánáról van szó.

A két fiatalember azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás
jelenlegi adatai szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy
hosszabb ideje nem csak fogyasztották a kábítószert, hanem
értékesítették is azt. Az eljárás ezért már nem visszaélés
kábítószerrel vétsége, hanem visszaélés kábítószerrel bűntette
megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük.

A nyomozók a minden részletre kiterjedő eljárás alkalmával megtalálták
és beazonosították azt a budapesti férfit is, akitől a gyanúsítottak
az értékesítésre szánt drogot beszerezték. A tatabányai nyomozók kedden vették őrizetbe a fővárosi kábítószer-terjesztőt.

Az ügyben a további eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi
Osztálya – szakértők bevonásával - folytatja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!