áradás

2019.06.17. 13:51

Villámárvíz a Bakonyalján, kerítésdöntő özönvíz Dadon

A vasárnap éjszakai égszakadás miatt homokzsákokkal kell védekezni egy bakonyaljai településen. Dadon kerítést öntött ki az özönvíz.

Kemma.hu

A vasárnap éjszakai égszakadás miatt homokszákokkal kell védekezni egy bakonyaljai településen. Dadon kerítést öntött ki az özönvíz.

Forrás: FMH

Fotó: Koppán Viktor

Ahogy arról beszámoltunk, Bakonycsernyén, nem messze a megyehatártól kiöntött a Bakonyban eredő Súri-patak. A József Attila utca egyik lakóházát száz darab homokzsákkal védik a móri önkormányzati tűzoltók a víztől, közben a patak vízállása lassú apadásnak indult.

A feol.hu arról ír, hogy víz több lakóház udvarára, melléképületeibe befolyt a József Attila utcában és a Táncsics Mihály utcában. A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók harminc csibét mentettek ki egy baromfiólból, és a polgármesteri hivatal munkatársaival együttműködve az egyik lakóház konyhájánál homokzsákokkal is védekeztek a víz ellen. Az épületbe folyt vizet a tűzoltók kiszivattyúzták.

A Komárom-Esztergom megyei Dadon vasárnap sötétedés után kezdett el szakadni, az özönvíz erejét jól mutatja olvasónk fotója, amely azt mutatja, hogy a kerítés is kidőlt. Rövid áramkimaradás is volt a településen, Dad és Kömlőd között pedig sárral borította be az utakat a víz. Hétfőn, nem sokkal dél előtt Kömlőd és Környe között is hasonló okok miatt takarították az utat.

Megadta magát a kerítés (Fotó: Magyar Attila / Beküldött fotó)

(Főoldali kép. Koppán Viktor/FMH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!