Időjárás

2017.09.15. 05:54

Változóan felhős ég mellett eső csak a Dunántúlon várható

Pénteken a hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, de nyugaton 15-16 fok is lehet.

Pénteken észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csapadék sem valószínű. A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt helyenként kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. Az északnyugati szél kezdetben még főként északon megélénkül, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között várható, de a Dunántúl nyugati területein 15-16 fok is lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Velencei-tó vize 18 fokos, a Szelidi-tó, a Lupa tavak és a Tisza-tó vize 20 fokhoz közelít, a Fertő pedig a leghidegebb 17 fokkal.

A Duna vize Dunaújváros fölött 16 és 17, a déli szakaszon 18 és 19 fok között változik. A Tisza felső és középső vidékén a víz 18 és 19 fok között van, Szegeden pedig a legmelegebb, 20,5 fokos.

Az Adria horvátországi szakaszának északi és középső részén pénteken többnyire felhős, esetenként esős idő várható, délen részben napos és száraz lesz az időjárás. A napközbeni hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. A tenger vize a horvát partoknál 23-25 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!