időjárás

2020.01.26. 09:37

Ónos eső miatt adtak ki riasztást Komárom-Esztergom megyére

A meteorológia elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom megyére ónos eső miatt és több járásban riasztás is érvényben van.

Kemma.hu

Az időjárás komoly gondokat okozhat az utakon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Komárom-Esztergom megyére. A figyelmeztetés mellett megyénk több járásában is riasztás van érvényben az ónos eső, ónos szitálás miatt. Az előrejelzés szerint a fagyos csapadék mennyisége az érintett területeken néhány tized lehet.

Az Útinform reggeli folttérképein jól látható, hogy Komárom-Esztergom megye fő- és mellékutai sónedvesek. A megye nyugati harmadában 1000 méter fölött alakulnak a látási viszonyok, a keleti harmadban 500 és 1000 méter közötti látótávolságra számíthatnak az autósok. A megye középső harmadában a legrosszabb a helyzet, itt 100 és 300 méter közötti a látótávolság. Tatabánya környékén ködfoltokkal is számolni kell. Azonban még ennél is rosszabb a helyzet szomszédunkban, ugyanis Bakonyaljától délre, Fejér megyében 100 méter alatti látásviszonyokra kell számítani.

A megye több járásában is riasztás van érvényben (Fotó: met.hu)

Az Útinform tájékoztatása szerint országszerte ködös, több helyen borult, felhős, csapadékmentes az idő. A gyorsforgalmi utak burkolata túlnyomórészt sónedves, de az M0-s déli szektorában még száraz a burkolat. A fő- és a mellékutak felülete a sószórások hatására sónedves, nedves. A sűrű köd miatt rosszak a látási viszonyok Székesfehérvár 30 kilométeres körzetében, helyenként 100 méter alá csökken a látótávolság.

A meteorológia előrejelzése szerint vasárnap országszerte borult, párás, foltokban tartósan ködös idő lesz, délen szakadozhat fel időnként a felhőzet. Helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, néhol gyenge ónos eső is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Az előrejelzések szerint késő estétől déli irányból várhatóan egy gyenge csapadékhullám érkezik, melyből – jelentős bizonytalanság mellett – elszórtan ónos eső előfordulhat. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!