időjárás

2019.01.27. 17:25

Komolyabb ónos eső és havazás miatt figyelmeztet a meteorológia

Hétfőre másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia szolgálat Komárom-Esztergom megyére az ónos eső miatt, de havazást is ígérnek mindemellett.

Kemma.hu/MTI

Nagykanizsa, 2017. február 1. Gyalogosok az ónos esõtõl jeges járdán Nagykanizsán, a Huszti téren 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Az ónos eső veszélye miatt hétfőre Budapestre, Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyére adtak ki másodfokú, Nógrád és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést hétfőre. Emellett Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére a havazás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.Hétfőn keleten is beborul az ég és sokfelé várható csapadék: a keleti, délkeleti megyékben esőre, másutt kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékra, majd egyre inkább havazásra kell számítani.

A reggeli, délelőtti órákban főként a középső területeken átmenetileg intenzív ónos eső is lehet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Helyenként a szél is megerősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul, de északkeleten a kezdetben kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben 0-7 fokig melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!