reggeli útinform

2020.01.17. 07:13

Ködfoltok nehezítik a közlekedést Tatabánya környékén

Komárom-Esztergom megye középső harmadában sem túl jók a látási viszonyok, de Székesfehérvár felé még rosszabb a helyzet.

Kemma.hu

Tartós ködre nem számíthatunk a meteorológia szerint, de ködfoltokra, ónos szitálásra továbbra is. Az 1-es úton kidőlt fa nehezíti a reggeli közlekedést.

Forrás: Shutterstock

Az Útinform péntek hajnali tájékoztatása szerint szinte mindenhol sűrű köd borítja a tájat. Komárom-Esztergom megyében Tatabánya térségében, a megye középső harmadában a legrosszabb a helyzet, itt ködfoltok nehezítik a közlekedést, de máshol sem sokkal jobb a helyzet, 100-300 méter a látótávolság. Fejér megye északi részén viszont ennél is rosszabb, így ha valaki Majk felé megy Fehérvárra, számoljon vele, hogy akár 100 méter alá is csökkenhet a belátható útszakasz hossza.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak a szórás nyomán sónedvesek, de a köd és a páralecsapódás során sokfelé lehet vizes, csúszós burkolatra számítani, főleg az alsóbbrendű utakon. Szélcsend van, csak néhol gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -7 és -1 fok között változik.

Látótávolságok péntek reggel (Fotó: Útinform)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sűrű, tartós köd miatt az egész országra. Előrejelzésük szerint nap közben többnyire borult, párás, foltokban ködös idő várható, csak helyenként – főként a magasabban fekvő helyeken és északkeleten –süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő. Késő estére 0 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!