Időjárás

2017.09.11. 20:28

Kedden ismét bekacsint az ősz

Esős, felhős lesz az idő, a hőmérséklet is visszaesik, 20-25 fok között alakul.

Borús, felhős idő váltja a hétfői nyárias meleget kedden. Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

A legtöbb helyen erősen felhős lesz az ég, hosszabb időszakokra elsősorban a Dél-Alföldön szakadozhat fel a felhőzet. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területek felé mozdul, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul, késő estétől többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó, a Szelidi-tó és a Lupa tavak vize 18-19 fok között van, a Fertő 18, a Tisza-tó pedig 19 fokos.

A Duna vize 16 és 19 fok között változik: Komáromtól Mohács irányába egyre melegebb. A Tiszán a legalacsonyabb hőmérsékletet, 17 fokot Szolnokon mérték, Tokajnál valamivel melegebb, 19 fokos a folyó, Szegednél pedig a legmagasabb a hőmérséklete, ott 22 fokos.

Az Adrián is marad a felhős, szeles és esős idő. Napközben a 20 fokot is alig haladja meg a hőmérséklet. A tenger vize a horvát partoknál 23-24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!