Nyaralóknak

2017.07.28. 07:22

Hétvégére visszatér a strandidő

Északon még előfordulhatnak záporok, ám napsütésre és meleg időre mindenütt számítani lehet.

Pénteken a változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az élénk északnyugati, nyugati szél inkább csak északon erősödhet meg átmenetileg. A hőmérséklet délután 25 és 30 között várható, az Északi-középhegység térségében lesz enyhébb az idő. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A Balatonnál jellemzően délnyugati, nyugati, a Velencei-tónál inkább északnyugati, gyenge, mérsékelt (5-25 km/h) szél várható, amit időnként kísérhetnek élénk (25-40 km/h) széllökések is. A Balaton keleti medencéjének környezetében és a Velencei-tónál egy-egy erős (40-45 m/h) lökés sem kizárt. Főként itt, zápor, esetleges zivatar esetén további erős (40-60 km/h), akár viharos (60 km/h körüli) széllökés is előfordulhat. Főként reggel, délelőtt és a késő délutáni, esti órákban növekszik meg északnyugat felől a felhőzet, egyébként több órás napsütés is valószínű. Reggel, délelőtt még csak gyenge zápor valószínű, késő délután, este már intenzívebb zápor, esetleg zivatar is érkezhet a térségbe. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 27 fok körül valószínű. A késő esti hőmérséklet 22 fok körül várható.

Az Adrián is melegszik az idő: felhők és eső kevésbé, napsütés viszont annál több lesz, a levegő 29 fok közelébe melegszik majd.

A vizek hőmérséklete:

A Duna a legtöbb helyen 21-22 fokos, a Tisza vizének hőmérséklete 21 és 25 fok között változik, Tokajnál és Szegeden melegebb, máshol hűvösebb.

A tavaink az elmúlt napokban kissé lehűltek, a Balaton és a Fertő-tó 20-21 fokos, a Velencei-tó 22, míg a Tisza-tó 25 fokos. A Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 22-23 fokos.

Az Adriai-tenger vize Splitnél 28, Pula illetve Dubrovnik térségében pedig 25 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!