időjárás

2020.02.20. 17:30

Erős széllel érkezik a hétvége, kiadták a figyelmeztetést

Pénteken zordabbra fordul az időjárás. A szél mellett azonban melegszik majd az idő a hétvégén.

Kemma.hu

Forrás: Kisbér KŐ

Fotó: Pécsváradi Zoltán tű. őrmester

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, ám péntekre elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben erős szél miatt térségünkben. A széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát is.

Forrás: met.hu

 

A hét végén egy hidegfront érkezik, amelynek hatására az északnyugati irányba forduló szelet a reggeli óráktól kezdve – az északkeleti tájak kivételével – egyre többfelé kísérhetik erős, az északi és középső országrészben viharos széllökések is. Síkvidéken jellemzően 70-80 kilométer/órás, magasabban fekvő területeken jellemzően 80-90 kilométer/órás lökések is jellemzőek. A késő délutáni óráktól kezdve fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Csütörtökről péntekre virradó éjjel a keleti, északkeleti országrészben (nem tartós) köd, helyenként sűrű köd képződhet. A péntek délelőtti órákban a hidegfront csapadékzónájához kapcsolódóan az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, hó is hullhat, azonban 1-3 centiméternyi megmaradó hóra csupán a térség magasabban fekvő hegyvidéki területein lehet számítani.

Szombaton a növekvő, vastagodó fátyolfelhőzet szűri, valamint átvonuló felhőzet néhány óráig zavarja a napsütést. Csapadék nem várható, ám a délnyugati szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 Celsius fok között alakul. Nyugaton melegebb lesz, északkeleten a hűvösebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!