Időjárás

2020.03.06. 10:21

Beterítette a márciusi havazás Dobogókőt

Péntekre egy mediterrán ciklon érte el hazánkat, ami országszerte hozott csapadékos időt, így a reggeli órákban már kifehéredett a táj Dobogókőn is.

Kemma.hu

Péntekre egy mediterrán ciklon érte el hazánkat, ami országszerte hozott csapadékos időt, így a reggeli órákban már kifehéredett a táj Dobogókőn is.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Péntek reggelre behavazódott Dobogókő. A hazánkat elérő mediterrán ciklon és hidegfront, március 6-án reggelre több centiméteres hóréteget eredményezett, amely beborította hegyvidéki területeinket, így órák leforgása alatt a tavaszból télies időjárást varázsolt. Jelenlegi információink szerint a 1111-es úton a hóban elakadt járműveket is mentettek péntek reggel, a pilisszentléleki völgyhíd és a Két-bükkfa-nyereg közötti szakaszon.

Nálatok milyen az idő? Várjuk a havas fotókat és videókat a [email protected]-ra!

Az Időkép webkameráján jól látszik, hogy péntek reggelre virradóan a dobogókői menedékház téli tájjá változott, viszont tartós hótakaró nem fog kialakulni.

Dobogókő-Menedékház (Fotó: Időkép)

Az Útinform tájékoztatása szerint a Pilisben és a Mátrában esik a hó. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a csapadékkal érintett területeken vizes-nedves, a Pilisben és a Mátrában előfordulhatnak havas alsóbbrendű útszakaszok. A látási viszonyok szinte mindenhol jók, az intenzív csapadékkal érintett területeken, így Tatabányánál, Bicskénél is lecsökkent a látótávolság.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek késő délutánra, estére főként nyugaton már csökkenni fog a csapadékhajlam. A déli szelet már csak helyenként kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és környékén hidegebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Időkép prognózisa szerint lassan, de melegszik majd az idő, hiszen szombaton keleten várható további eső, máshol szárazabb lesz az idő, a felhők mögül időnként előbújik majd a nap, de nyugaton, délnyugaton egy-egy gyenge futó zápor átmenetileg kialakulhat. Kelet, északkelet kivételével élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Vasárnap azonban gyakran megnövekedhet a felhőzet és időnként azért a nap is kisüt. Keleten, északkeleten néhol egy-egy futó zápor előfordulhat. Élénk, erős, néhol esetleg viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. 6-11 fok várható délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!