mesebeli táj

2019.12.14. 13:35

Így fest a párafelhőbe borult Dunakanyar

Az Időkép Prédikálószéken elhelyezett kamerái rögzítették, ahogyan a nap sugarainak hatására teljes egészében párafelhőbe burkolózik a Dunakanyar.

Kemma.hu

Forrás: Idokep.hu

A Prédikálószék sok túra és természetbarát közkedvelt helye, hiszen gyönyörű kilátást kínál minden kilátogató számára. Szombat délelőtt igazán különleges és lélegzetelállító látványban lehetett része annak, aki a Prédikálószéken járt – írja az idokep.hu. A reggeli órákban a Dunántúlon és a Dunakanyar térségében is elkezdett felszakadozni a felhőzet. Az előbújó nap sugari elkezdték melegíteni a dombokat és hegyeket, így a korábban lehullott csapadék párologni kezdett, amely olyan látványt nyújtott, mintha az egész térség felforrt volna. Az Időkép Prédikálószéken elhelyezett kamerája pedig rögzítette ezt a nem mindennapi jelenséget.

A felvételeken jól látható, hogy a napsugarak megjelenésével miként burkolózik teljes egészében párafelhőbe a Dunakanyar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!