Harc az életért

2017.09.01. 21:51

Örömhír a magyar SMA betegeknek: Ábrisék alapítványa elindult

Béry-Januskó Ábris, az izomsorvadással harcoló szárligeti kisfiú édesanyja, Flóra hatalmas eredményt ért el: bejegyzésre került az SMA Magyarország Alapítvány.

Sz. Sz.

Ábris, az SMA elleni harc szuperhőse

Fotó: Béry-Januskó Flóra

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Béry-Januskó Flóra, a gerincvelői izomsorvadással küzdő Ábris édesanyja célul tűzte ki egy alapítvány létrehozását a magyarországi betegeknek. A tervből valóság lett: Flóra a kisfiának létrehozott közösségi oldalon jelentette be a jó hírt, miszerint augusztus 25-i dátummal bejegyzésre került az SMA Magyarország Alapítvány.

Céljuk a hazai SMA betegek segítése, és a kezelés lehetőségének biztosítása. Ábrisnak kezdetben húsz százalék esélyt adtak az orvosok arra, hogy megéri az egyéves kort, de egy belga kezelésnek hála ma már integetni is tud az első születésnapi buliját már a háta mögött tudó kis hős.

„Bátorítani szeretnék minden érintett beteget és beteget képviselő személyt, hogy ne féljen segítséget kérni, forduljanak hozzánk!”– írja Flóra.

Ezért akik szeretnének többet tudni az alapítványról, vegyék fel a kapcsolatot Flórával az oldalukon keresztül, hogy – ahogy Ábrisnak –, nekik is esélyük legyen a csodára,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!