Emlékezés

2017.08.27. 17:15

Ötven éve kezdték el a távfűtést Tatabányán

Kedves ünnepségen emlékeztek meg a T-Szol Zrt. régi-új székházában, a Győri úton arról, hogy – a meghívó szerint – városban ötven éve indult el a távhőszolgáltatás.

V. T.

Megnyitójában dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatótanácsának elnöke azzal a pontosítással kezdte, hogy a távfűtést már 1964-ben elkezdték a város új lakótelepein. Napjainkban már 23 ezer lakásban élvezhetik a lakók a távfűtés kényelmét: mintegy 200 kilométer hosszú vezeték épült ki és 449 hőközponton át jut el a meleg víz a fogyasztókhoz.

Schmidt Csaba polgármester azt emelte ki, hogy a T-Szol létrehozásával, szolgáltatásainak bővítésével a cég munkatársai egyre hatékonyabban látják el feladataikat, ami igazolja, hogy 2013-ban jó döntést hozott az önkormányzat.

Az ünnepségen alkalmi fotókiállítás is nyílt Dallos István, Tarjáni Antal, valamint a Tatabányai Múzeum fotóiból: ezek a székház folyosóján kerülnek majd végleges helyükre. Ajánlójában Dallos István fotós és helytörténész személyes élményei alapján vázolta fel a távhőszolgáltatás bővülését; azokat a szakembereket, akik sokat tettek a szolgáltatás kiépüléséért. Bencsik János országgyűlési képviselő azt emelte ki visszatekintésében, hogy miként sikerült egyre hatékonyabban és takarékosabbá tenni az energiafelhasználást. A fűtési rendszerek megújításával sikerült a környezetet is jobban megóvni.

Szent Borbála

Gedő Attila püspöki megbízott szentelte fel a T-Szol Zrt. székházának aulájában felállított Szent Borbála szobrot, a tatabányai fafaragó és szobrászművész, Mózer Ferenc alkotását. A művész számtalan köztéri munkájával szerzett elismerést Tatabányán. Műveit számtalan kiállításon is megismerhette a közönség, néhány éve az adventi szoborcsoportjával pedig nemzetközi hírnévre is szert tett. Legújabb alkotása a Győri úti székházban látható.

Az ünnepség végén okleveleket adtak át a törzsgárdatagoknak: a legrégebben dolgozik a cégnél Szébert János, aki nagy tapsot kapott. Zárásként Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!