Esztergom

2018.01.12. 06:51

Nagyobb ebédlőt kap a Szent Erzsébet-iskola

Csaknem ezer diák jár az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet intézménybe, ehhez mérten bővítik ki az étkezőt is.

N. Zs.

Forrás: szeretgom.hu

Új ebédlőt és beépített padlásteret alakíthat ki az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola. Az intézmény több mint 306 millió forint támogatást kapott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. A szerződéseket kedden írták alá.

Az eseményen dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a megye fejlesztési biztosa elmondta: az elmúlt 2–2,5 évben Esztergom összesen több mint 46 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz jutott, ebből csaknem 1,7 milliárd oktatási célú.

Hozzátette: októberben harminc éve nem látott volumenű, átfogó iskolafejlesztési program indult, amelynek köszönhetően az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola oktatási feltételeinek javítását szolgáló, több mint 306 millió forintos beruházás is megvalósul.

Mészáros János igazgatóhelyettes, projektvezető elmondta: mintegy ezer diák jár az intézménybe, az ebédlő ehhez a számhoz viszont borzasztó kicsi. Jelenleg egy 150 fős ebédlő kialakítását és a tetőtér beépítését tervezik.

(Borítókép: szeretgom.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!