újabb magyar siker

2018.01.23. 17:24

A felvidéki magyar színésznő is ott lehet az idei Oscar-díj átadásán

Enyedi Ildikó filmjét, a Testről és Lélekrőlt is jelölték a legjobb idegen nyelvű film díjára, így akár a felvidéki főszereplő, Borbély Alexandra is ott lehet az díjátadón.

kemma.hu

Borbély Alexandra színésznõ a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal elismert Enyedi Ildikó rendezõ díjnyertes, Testrõl és lélekrõl címû filmjérõl tartott sajtótájékoztatón a budapesti Toldi moziban 2017. február 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Magyar idő szerint január 23-án tették hivatalossá az idei Oscar-díj jelöltjeinek listáját. A filmszakma egyik legrangosabb elismerésének idén is van magyar jelöltje: Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotása bekerült a legjobb idegen nyelvű filmek közé.

Borbély Alexandra színésznõ a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal elismert Enyedi Ildikó rendezõ díjnyertes, Testrõl és lélekrõl címû filmjérõl tartott sajtótájékoztatón a budapesti Toldi moziban (Forrás: MTI Fotó | Fotós: Mohai Balázs)

A már több díjat elnyert film főszereplője, a felvidéki Borbély Alexandra alakításáért megkapta a a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat, az Oscar-jelölés pedig tovább izgalmakra ad okot, hiszen könnyen lehet, hogy hamarosan bővül az elismerések repertoárja.

A győzelem azt jelentené, hogy zsinórban harmadik alkalommal hozza haza magyar rendező az aranyszínű szobrocskát, mutat rá a port.hu filmportál.

(Borítókép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!