biztonságos közlekedés

2017.09.26. 07:13

Apróságok két keréken: különleges BicajNapot rendeztek Dorogon

Száznál is több gyermek tekert a a dorogi autómentes biciklisnapon, akik játékos vetélkedők segítségével ismerhették meg a KRESZ szabályait.

K. Cs.

A Dorogi Sport idén különleges BicajNapot szervezett az Autómentes világnap apropójából.

A Dorogi Kerékpáros Klub tagjainak segítségével több kiindulási ponton várták a városban azokat a gyerekeket, akik aznap bringával akartak iskolába jutni. Minden útvonalon több csatlakozási ponton kapcsolódhattak be a programba a gyerekek.

Az útvonalak kialakítása úgy történt meg, hogy mindegyikről az összes iskolába el tudtak jutni a vállalkozó szellemű bicajosok. Délután a bringaklub tagjai – a reggelivel ellentétes irányban – haza is kísérték a gyerekeket, így oda és vissza is biztonságosan közlekedhettek az úttesten.

Napközben a város nagycsoportosainak KRESZ-vetélkedőt és ügyességi versenyt rendeztek az Otthon téren a rendőrség segítségével felállított tanpályán. A kicsik megismerkedhettek a közlekedési táblákkal és szabályokkal, ha pedig valaki ügyesen teljesítette a feladatokat, matricát és müzliszeletet kapott jutalmul.

Az eseményhez több, mint száz iskolás csatlakozott, akik között két kerékpárt is kisorsoltak nap végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!