négykerék

2017.08.14. 18:44

Amerikai autók, jó zene és szemrevaló hölgyek is voltak a komáromi fesztiválon – Képgaléria

Füstölő gumik, elszabadult lóerők, countryzene, no és az elmaradhatatlan barbecue-s oldalas – ilyen volt a 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban.

Várvizi Tamás

A fesztivál bővelkedett a látnivalókban.

Fotó: Puskás Alexa

Kibírhatatlan a hőség a délutáni órákban Komáromban, a Monostori Erődben – stílszerűen mintha Texasban lennénk. Ezt az érzést igyekszik erősíteni az az autórengeteg, amibe belebotlottunk. Chevroletek, Dodge-ok, Jeepek, Corvettek, Chrysler-ek, Mustangok, Ford Mercuryk, Hummerek (Balatonvíz-állók) kelletik magukat. A rendszámok tanúsága szerint érkeztek vendégek Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, sőt, a messzi Kaliforniából is.

A forróságot egy nem amerikai tűzoltóautóból érkező vizes sugár enyhíti kissé, a tömeg azonban már inkább a gumicsikorgató versenyre összpontosít nagy erőkkel. Kirobbanó sikert arat egy Ford Raptor, platóján két szemrevaló hölggyel, akik a felül semmi életérzést hivatottak erősíteni.Csak úgy füstölnek a gumik (ne tessék rosszra gondolni...)! Fordunk után aztán egy Chevrolet Impala érkezik. – Akinek meglazult a tömés a fogában, hamar elveszítheti – szól a szpíker kommentárja, és nehéz is lenne vele vitatkozni.

Az önként jelentkezők körében is népszerű a gumifüstöltetés, a Chevi csak úgy rázkódik, szpíkerünk szerint „jó a prosztatának”. Közben countryzene és rock dallamai szállnak a komáromi messzeségbe, no és az amerikai életérzést idézi a barbecue-s oldalas is a sült krumplival. Azt e sorok írója is megtapasztalhatta, hogy nem lőttek nagyon mellé vele. Hiába, kell az energia.

A megmérettetés színvonalát emeli Franz, az Európa-bajnok low-ryderes is, az autóját úgy hintáztatja, hogy az érzékenyebb gyomrúaknak nem kifejezetten ajánlatos beleülni... A fesztiválon vasárnapig várták az érdeklődőket, egyebek mellett big foot show-val, vizespólóversennyel, bikarodeóval, no és számos remek koncerttel. Deák Bill Gyula, Aurora, a Hollywood Rose, mindennel, mi a dobhártyának ingere, a lóerők elszabadulása mellett...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!