Források

2017.08.30. 10:10

327 milliót kap Tata a visszatérő források kezelésére

Más településeknek is meg kellett már küzdeniük a visszatérő forrásokkal, de akkora lendülettel és olyan sok helyen, mint Tatán, még sehol nem tért vissza a víz. Most a magyar kormány 327 millióval támogatja Tatát, hogy kezelni tudják a visszatérő forrásokat, írja a Magyar Közlöny.

kemma.hu

Talán nyuszi és karácsonyfa se kerül majd bele többé...

A tatai lakóövezetekben újrafakadó források fenntartható kezelésére már 2015-ben intézkedési tervet dolgozott ki a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet az önkormányzattal együttműködve.

Áder János a tatabányai vízbányában tett látogatásakor is szóba került a tatai visszatérő források megfelelő kezelése.

A tatai képviselők úgy döntöttek, hogy a kormánytól is segítséget kérnek a visszatérő források és az így kialakuló helyzet mind biztonságosabb és megnyugtatóbb rendezéséhez, illetve az arra való felkészüléshez. Nem sokkal később a kormányülésen is tárgyalták az ügyet.

A visszatérő források miatt újra és újra megsüllyedő tatai útszakaszra rendhagyó módon hívták fel többször is a figyelmet: először karácsonyfát állítottak az útra, de húsvétkor sem tétlenkedtek, egy hungarocell nyulat tettek a Május 1. úti gödörbe.

A milliárdos problémát okozó ügyet a Tatai Karsztvíz Operatív Bizottság is tárgyalta, s a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 327 millió forint támogatást kap Tata a forrásvizek kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!