Hírek

2017.04.20. 08:54

Jobbik-vezető: az erdélyiek megvehető indiánok

Címkék#Hírkereső

Nem érdemelték meg a kettős állampolgárságot a határon túli magyarok – írta Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő közösségi oldalára Szotyori-Lázár Zoltán.

MW Központi Szerkesztőség

A szolnoki Jobbik-szervezet elnöke szerint az erdélyi magyarok körében „még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság”. Szotyori szerint „...az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez
a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt.” Szotyori kijelentéseit Szávay István kedveléssel jutalmazta.

A jobbikos vezető azután ragadtatta el magát, hogy az erdélyi Borbély Zsolt Attila politológus, a Jobbik volt európai parlamenti képviselőjelöltje bírálta a párt politikáját és személyesen Vona Gábor elnököt. Borbély szerint kimeríti
a nemzetárulás fogalmát a Jobbik azzal, hogy kiáll az amerikai milliárdos, George Soros budapesti egyeteme mellett.

Az egyik hozzászóló azt üzente a politikusnak, hogy szégyellje magát. Szotyori azonban bocsánatkérés helyett úgy fogalmazott: „Maguk odaát nem szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni, hanem sajnos egy elbutulásra fokozottan hajlamos massza. Tisztelet a kivételnek.”

Szotyori a Magyar Idők megkeresésére azt mondta: véleményét, amelyet bevallása szerint magánszemélyként fogalmazott meg, fenntartja. Vona Gábor politikája miatt már rengetegen hagyták el a pártot. A Jobbik értelmiségi holdudvarának olyan meghatározó alakjai bírálták Vonát, mint például Raffay Ernő történész, volt honvédelmi államtitkár, Tóth Gy. László volt miniszterelnöki főtanácsadó, Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője.
Kedden egyébként újabb jobbikos pártvezető jelentette be távozását. Sarkadi Attila, a Pest megyei választó­kerület elnöke a párt politikája miatt minden tisztségéről lemondott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!