Hírek

2015.05.07. 15:38

Hivatalosan is megnyílt a strandszezon

Magyarországon 202 olyan fürdő található, amely a nemzetközi turizmus szempontjából is jelentősnek számít - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az idei strandszezon megnyitóján csütörtökön a budapesti Gellért Gyógyfürdő és Uszoda bejárata előtt.

MTI

A fürdőket tavaly már több mint 40 millióan keresték fel, a szálláshely szolgáltatás egyharmada a gyógy- és wellness szolgáltatáshoz kötődik - tette hozzá a helyettes államtitkár.
   
A Széchenyi Pihenő Kártyával (SZÉP-kártya) tavaly szálláshelyre, vendéglátásra és egyéb szolgáltatásra 73 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok. Miután a feltöltés 76 milliárd forint volt, így Ruszinkó Ádám felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy a kártyájukon lévő forrást május végéig költsék el, mert az addig fel nem használt összegek elvesznek a munkavállalók számára.
   
Faragó Péter, a Magyar Turizmus  Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az egészség turizmust külföldön a cég reklámozza. A megújult honlapjukon pedig minden hétvégére 200 programot kínálnak.
   
Kardos Gábor, a Balatoni Kör vezetője pedig arról számolt be, hogy a tónál akkor lesz az idénynyitó, amikor a víz hőmérséklete elérte a 20 Celsius fokot. Ez korábban lesz, mint ahogyan az Adrián fürdeni lehet - tette hozzá.
  
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete elnöke elmondta, hogy közel 20 éve rendszeresen megtartják az év fagylaltja versenyt, amelyet idén június első hétfőjén Soltvadkerten tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!