Hírek

2013.07.18. 14:44

A helyszínen semmisítik meg a fehérvári detonátort

A tűzszerészek kiszerelték a 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát gyújtószerkezetét, és úgy döntöttek, hogy a detonátorát a helyszínen semmisítik meg.

MTI

Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy a megsemmisítés csak kisebb hanghatással jár majd.

Hozzátette: az óvodaudvar műszeres átvizsgálása megtörtént, a robbanótest mellett négy gyalogsági lőszert és üres hüvelyeket találtak. Más nagy robbanótest nem került elő.

Amint a megsemmisítéssel végeztek, a lezárást megszüntetik, a bombát pedig a várpalotai gyűjtőhelyre szállítják – mondta.

A Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében földmunkák közben talált robbanótest miatt tízezer embert telepítettek ki Székesfehérváron. A kitelepítésben 260-an vettek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője szerdán elmondta, hogy a tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el. Az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!