Hírek

2012.10.20. 07:57

Rekordadósság: 3,5 milliárddal tartozik egy üllői nő a NAV-nak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 117 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a harmadik negyedévben, a lista élén egy üllői lakhelyű adózó áll.

mti

A NAV negyedévente teszi közzé azon - csőd- vagy felszámolási eljárás alatt nem álló - adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.A harmadik negyedévben 117 adózónál állapítottak meg összesen több mint 23,1 milliárd forint összegű adóhiányt, amihez közel 18,9 milliárd forint jogkövetkezmény (adóbírság, késedelmi pótlék) társul. A nagy adósok közül 53 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó, a többi társaság.
   
A legnagyobb adóhiányt az üllői Horváth Mónika Zsuzsannánál állapították meg, közel 1,893 milliárd forintot, a jogkövetkezményekkel együtt mintegy 3,51 milliárd forintot követel tőle a NAV.
   
Közel ennyi - 1,891 milliárd forint - adóhiányt tártak fel a kecskeméti EXTRA-BUSINES Kereskedelmi Kft.-nél, amelynek adószámát felfüggesztették; a cég tartozása a bírságokkal együtt mintegy 3,63 milliárd forintra rúg. A lista harmadik helyezettje a budapesti székhelyű AGRIA MEAT Húskereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,32 milliárd - a jogkövetkezményekkel együtt 2,45 milliárd - forinttal.

 A magánszemélyek közül a már említett üllői adózó mellett még ketten "dicsekedhetnek" 100 millió forint feletti adóhiánnyal: a budapesti illetékességű Kelemen János, akinél közel 245 milliós adóhiányt tártak fel (ehhez 241 millió forint jogkövetkezmény kapcsolódik), valamint az ugyancsak budapesti Berky Gyula, akinek az adóhiánya közel 205 millió forint (a jogkövetkezmény összege mintegy 191 millió forint).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!