Hírek

2012.10.17. 16:19

Megakoncert az újságírókért

A Republictól Caramelig, Oláh Ibolyától Somló Tamásig sok neves zenész lép fel a háromórás jótékonysági koncerten.

BAMA

Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért - ezzel a szlogennel és példátlan összefogással szervez segélykoncertet hat újságíró-szervezet. Különböző világnézetű és politikai irányultságú szakmai szerveződést kovácsolt össze a szükség és az elszegényedés.

A valaha nagy presztízsű és jól fizetett média világát is megrendítette a válság: újságírók, szerkesztők, fotósok és riporterek százai lettek munkanélküliek az elmúlt években. Rajtuk kíván segíteni az „Összefogunk” koncert, amely november 15-én, csütörtökön 19 órakor, a SYMA Csarnokban kezdődik.

Az újságírók és zenészek közös jótékonysági koncertjének szervezését a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) határozta el, a szolidaritási akcióhoz a hazai zenei élet kiemelkedő művészei is önzetlenül csatlakoztak.

A többórás élő koncert sikerét olyan neves zenészek garantálják, mint a Republic zenekar, Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó vagy az omegás Benkő László és Jankai Béla, továbbá Somló Tamás és a szintén Omega-tag Mihály Tamás. Ő és Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere a ’Tíz év múlva’ című Cseh Tamás-dal feldolgozásával, Oláh Ibolya pedig egy vadonatúj számmal készül a fontos estére.

A közönséget a zenei blokkok közti szünetekben Garami Gábor és Abaházi Csaba, a ClassFM népszerű műsorvezetői szórakoztatják majd.

A rendezvény bevétele a nehéz helyzetbe jutott újságírókat támogató Szolidaritási Alapítvány számlájára kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!