Hírek

2012.10.11. 12:11

Jobbik: elfogadhatatlan a kormány IMF-es médiakampánya

A Miniszterelnökségnek az IMF/EU-tárgyalások apropóján indított médiakampányát bírálta a Jobbik csütörtökön sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI

A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy a kormány 200 millió forintot költött az adófizetők pénzéből a saját pártpolitikai céljára az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos médiakampányra - jelentette ki Volner János.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy a kormány - keddi napilapokban megjelentetett - hirdetéseiben a többi között az olvasható: "Nem engedünk az IMF-nek!", "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét!". A hirdetések nemet mondanak az ingatlanadóra és elutasítják a családtámogatások csökkentését.

Volner János szerint a hirdetések a kormány "sokadik 180 fokos fordulatát" bizonyítják, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök áprilisban még arról beszélt, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a kormány "barátja", még korábban viszont azt hangoztatta, hogy még semmilyen jó nem származott abból, ha egy ország megállapodott a valutaalappal.

Ráadásul hazudik is a kormány a hirdetésekben, amikor a családtámogatások megvédéséről és az ingatlanadó elutasításáról beszél - folytatta Volner János. Szerinte a kormánynak "inkább szégyellnie kellene magát", hiszen évek óta nem emelkedett, vagyis reálértékben folyamatosan csökken például a családi pótlék összege, valamint több önkormányzat az építményadó formájában jelenleg is adóztatja a cégek mellett a magánlakásokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!