Hírek

2012.07.23. 16:22

Optimista az olimpia előtt a Kemény-csapat

Kellő derűlátással várja a londoni olimpiát, így a rajtot jelentő, vasárnapi szerbek elleni csoportnyitó rangadót is a címvédő férfi vízilabda-válogatott, amely hétfőn tartotta elutazása előtti utolsó sajtónyilvános edzését.

MTI

A hazai média ezúttal is kitüntető figyelmében részesítette Kemény Dénes szövetségi kapitánynak a margitszigeti Széchy medencében gyakorló csapatát, amely pénteken kel útra a brit fővárosba - nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy megőrizze titulusát, s ezzel megszakítás nélkül negyedszer is ötkarikás győztes legyen.

"Ha a hangulat jó, ha a játékosok hisznek magukban és egymásban, a csapat tudása legjavát fogja nyújtani Londonban - adott "előolimpiai" helyzetjelentést a szakvezető. - Nem mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak, de azt igen, hogy a legjobbakkal egy szinten állunk. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, bármi lehet, s ebben az újabb arany is benne van."

"A célunk egyértelműen az, hogy olimpiát nyerjünk - szögezte le az első ötkarikás megméretésére készülő Szivós Márton, akinek nagyapja és édesapja is játszott olimpiai bajnok csapatban. - Előre persze semmi sem állítható bizonyossággal, az viszont leszögezhető, hogy az aranyra esélyesek egyike mi vagyunk. Nüanszok, apró dolgok döntenek majd - remélem, a mi javunkra."

A 2004-ben és 2008-ban olimpiai aranyérmes Varga Tamás így fogalmazott:

"Természetesen aranyat várok, s minden esélyünk meg is van rá. De tudomásul kell venni, hogy napjainkra a mezőny összeért, s még azt is nehéz megtippelni, hogy ki jut be a legjobb négy közé, nemhogy azt, ki vívja majd a döntőt - remélhetőleg velünk..." - mondta.

"A három délszláv és az olasz csapattal, meg persze a miénkkel együtt öt, de ha ideveszem az amerikaiakat és a spanyolokat is, tulajdonképpen hét válogatott esélyes az első helyre - jelentette ki az MTI-nek Kiss Gergely, a négy, egyformán háromszoros olimpiai bajnok pólós egyike. - Hogy melyik volt a legjobb csapat az utóbbi három olimpiát megnyerő közül? Londonban, nyolc meccs után ezt is megmondom..."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!