Hírek

2011.09.12. 11:13

Focicsalók: tévés szerkesztőt is lefizettek

900 millió forintot csalt össze a banda egy fiktív focicsapatra, még egy televíziós szerkesztőt is lefizettek a Magyar Televízióban egy valótlan tartalmú anyag közlésére - írja az Index sportblogja.

Delmagyar/Index

Hétfőn álltak első alkalommal bíróság elé annak a bandának tagjai, akik az elmúlt években összesen 900 millió forintot csaltak össze egy fiktív labdarúgó-csapatra.

A vádirat lényege szerint az első-, másod- és harmadrendű vádlottak 2004 és 2009 között több magánszemélytől több mint 900 millió forint készpénzt vettek át kölcsön jogcímén azzal a szöveggel, hogy azt a tulajdonukban lévő futball klub beindítására, különböző pályázatok önerejének biztosítására fordítják.

A kölcsönadókat tévedésbe ejtették és folyamatosan tévedésben tartották a pályázatokkal kapcsolatos elbírálások, kifizetések tekintetében. A sértettek megtévesztése érdekében képesek voltak addig is elmenni, hogy lefizették a Magyar Televízió egyik munkatársát azért, hogy a Telesport internetes oldalán egy valótlan tartalmú cikket jelentessen meg a vádlottak tulajdonát képező futball klub és a Mercedes gyár közötti szponzori szerződésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!