Hírek

2011.09.13. 12:50

Az internetes nyeremény is adózik majd

Nehéz feladat lesz megadóztatni az on-line szerencsejátékokat, de Matolcsy György januártól számol a bevétellel.

MTI

A pénznyerő automaták idei adóztatása mellett a kormány jövőre megadóztatná a on-line szerencsejátékot is, az előbbiről szóló törvénytervezet már a parlament előtt van, az utóbbinak pedig elkészült a koncepciója.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre válaszolva kedden a parlament sport- és turizmusbizottságában leszögezte, hogy 2012-től megadóztatják az on-line szerencsejátékot. Ugyanakkor megjegyezte: ez nem lesz egyszerű, az olaszok például ebbe már egyszer belebuktat. Ez jogos igénye minden kormánynak, de technikailag nem könnyű feladat a kivitelezése - fogalmazott. Már átvizsgálták az uniós gyakorlatot, a nemzetközi jogi környezetet, és 2012. január 1-től "adózás alá veszik" az on-line szerencsejátékot.

Az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról szóló törvénytervezetben módosítják a szerencsejáték törvényt is: a játéktermekben üzemeltetett pénznyerő automaták tételes adója havi 100 ezer forintról 125 ezerre, míg a játékkaszinókban üzemeltetett ilyen gépeké 120 ezerről 150 ezer forintra emelkedik 2011. november 1-től. Új, százalékos adót is kell fizetni majd, ezt negyedévente, a gépenkénti 900 ezer forint feletti - negyedéves - játékbevétel után. Ez az adó 20 százalék lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!