Hírek

2011.08.02. 18:24

Szembesítették Galambost és Szilvásyt

Újra kihallgatták Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetőjét, és szembesítették volt főnökével, Szilvásy Györggyel kedden a Budapesti Katonai Ügyészségen - mondta Molnár Lajos, Galambos Lajos ügyvédje az MTI-nek.

MTI

Molnár Lajos közölte: az NBH egykori vezetője és a volt titokminiszter egy csaknem öt évvel ezelőtti eseményre nem ugyanúgy emlékezett, ennek tisztázása érdekében rendelte el a nyomozó hatóság a szembesítést.
   
Az ügyvéd álláspontja szerint a téma, amelyről védencét kérdezték, "nem ügy- és nem perdöntő"; mint hozzátette, a szembesítéssel a félreértéseket tisztázták.
   
A Budapesti Katonai Ügyészség Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét és Galambos Lajost, a NBH 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Laborc Sándort, a hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.


   
A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Szilvásy György és Laborc Sándor esetében ugyanakkor a bíróság helybenhagyta a korábbi döntést, amely velük szemben nem rendelt el kényszerintézkedést.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!