Hírek

2011.08.30. 18:12

Egyszerűbb ügyintézés, kevesebb járulék

Könnyebbé válhat a család- és gyermekügyek, a honosítási, az ingatlanokhoz kapcsolódó, valamint a közúti közlekedéssel kapcsolatos ügyek intézése.

MTI

Az állampolgárok ügyintézésének egyszerűsítéséről szóló utasítást tárgyal szerdai ülésén a kormány – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Az intézkedések célja, hogy másfél év alatt három ütemben, összesen 232 ügycsoport esetében egyszerűsödjön az állampolgári ügyintézés.

Kovács Zoltán közölte, hogy a kabinet a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program keretében arra kéri fel a minisztériumokat, dolgozzák ki a tárcájukhoz tartozó közigazgatási eljárások egyszerűsítésének feltételeit. Ennek eredményeként egyszerűsödhet a többi között a család- és gyermekügyek, a honosítási, az ingatlanokhoz kapcsolódó, valamint a közúti közlekedéssel kapcsolatos ügyek intézése, emellett a munkavállalással vagy a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyintézés.

Előzetes számítások szerint mindez összességében több milliárd forintos megtakarítást eredményezhet a lakosság számára, amely elsősorban a párhuzamos ügyintézések, és az ezzel járó többszöri illetékfizetés felszámolásából eredne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!