Hírek

2011.08.12. 08:11

A nagykövetség szerint macedón a csepeli gyilkos

A szerb nagykövetség pénteki közleményében jelezte: a csepeli gyilkosságokkal gyanúsított férfi nem szerb, hanem macedón állampolgár

MTI

Menekülés közben többekkel is találkozott az a férfi, akit mellkasig eltemettek a csepeli erdőben. A férfi többektől is elkérte a mobiltelefonjukat a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől.

A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget. A rendőrség több elásott holttestet talált csütörtökön Csepelen.

Három elásott holttestet és három emberi koponyát talált a rendőrség csütörtökön a csepeli erdőben - írja Blikk. A lap szerint a koponyák közvetlenül a földfelszín alól kerültek elő, ezek az áldozatok több hónapja veszthették életüket. A Magyar Nemzet újságírója úgy tudja, hogy a gyilkosságokat egy szerb állampolgárságú férfi követte el egy, a Csepel-szigeti erdőben élő magyar házaspárral. Lukács Csabának, a lap munkatársának sikerült telefonon beszélnie egy erdélyi származású fiatalemberrel, akinek sikerült kiásnia magát, és aki a múlt héten értesítette a rendőrséget. Az áldozat nem akarja felfedni kilétét a nyilvánosság előtt.

Elmondása szerint a szerb állampolgárságú férfi korábban az erdélyi származású fiatalember családjának az ismerőse volt. A szerb férfi többször kért tőlük pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, hogy így a bizalmukba férkőzzön. A múlt héten, a fiatalember fizetése napján a szerb férfi sörözni hívta a csepeli erdőbe a barátaihoz, egy erdőben élő hajléktalan házaspárhoz. Sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték.

Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ám nem bíztak meg benne, ezért nyakig betemették egy előre kiásott gödörbe. Korábban a kérdésére azt mondták, hogy a gödör árnyékszék építéséhez kell. A férfit guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel ásták el, mert ebben a pozícióban a legnehezebb kijutni a gödörből. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie.

Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű.

A külképviselet pénteken azt közölte az MTI-vel: a délszláv térségben élő nemzetiségeket gyakorta összetévesztik egymással, a gyilkosságok feltételezett elkövetője azonban nem szerb, hanem információik szerint macedón.

A külképviselet pénteken azt közölte az MTI-vel: a délszláv térségben élő nemzetiségeket gyakorta összetévesztik egymással, a gyilkosságok feltételezett elkövetője azonban nem szerb, hanem információik szerint macedón.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!