Hírek

2011.07.07. 14:12

Gyengül az MSZP, erősödik az LMP

Az LMP átvette az MSZP pozícióját Budapesten és a 40 év alatti korosztályban - írja az Origo.hu a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatására hivatkozva.

MTI/Origo

A kutatása alapján átrendeződés kezdődött a pártok között: az LMP egyértelműen erősödik, miközben az MSZP támogatottsága gyengül. Az LMP több fontos területi, demográfiai csoportban is átvette az MSZP korábbi pozícióját. Egyértelműen vezet Budapesten és a 40 év alatti korosztályokban a szocialistákkal szemben.

Budapesten a teljes népesség 19 százaléka támogatja az LMP-t, míg az MSZP-t 11 százalék. A 18-29 éves korosztályban az LMP 23, az MSZP 3 százalékon áll, a 30-39 éves csoport esetében pedig a két mutató 10, illetve 4 százalék. A teljes népesség körében is nőtt az LMP támogatottsága.

A Századvég legrisseb adatai alapján a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 33 százalék, az MSZP ebben a körben 10 százalékon áll. Az LMP és Jobbik támogatottsága egyaránt 8 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!